si / eng

Nov prostor (so)dela, srečavanj, umika in povezovanj

Svoja vrata uradno odprla Soba za pisanje

> več

Za Regionalni center kreativne ekonomije že 7. nagrada

Nagrada za najboljšo dobro prakso

> več

InnoRenew CoE

45 milionov evrov za preboj slovenske lesne industrije

> več
26. oktobra 2018

Otvoritev Sobe za pisanje (Writers’ Hub)

25. oktobra 2018 je svoja vrata uradno odprla Soba za pisanje – nov prostor (so)dela, srečevanj, umika in povezovanj. Skupni prostor je na voljo vsem, ki za pisanje besedil potrebujejo miren kotiček in računalnik.

Več    >

14. novembra 2016

Izjemen uspeh – ponovna zmaga slovenske študentske start–up ekipe na mednarodni ravni

Mladi podjetni študenti iz Slovenije so tudi letos suvereno premagali mednarodno konkurenco. Ekipa TAFR je z avtonomnim robotom za vzdrževanje vinske trte zasedla prvo mesto na mednarodnem tekmovanju za najboljšo IKT poslovno idejo.

Več    >

20. julija 2016

Študentje iz Slovenije, Italije, Nemčije, Danske, Irske, Švedske, Češke, Makedonije, Egipta in Indije bodo iskali zelene rešitve za prihodnost

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (UL FRI) je v soorganizaciji Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) svoja vrata ponovno odprla poletna šola CREA, ki je po lanskoletnem uspehu v Slovenijo privabila tudi številne tuje študente.

Več    >

5. oktobra 2015

Poletna šola CREA ‘Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije’ nagradila najboljše

Z mobilno aplikacijo nad hišna opravila ali do zdravega obroka na delovnem mestu

Več    >

13. julija 2015

Svoja vrata je odprla poletna šola ‘Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije’

V Ljubljani – Zeleni prestolnici Evrope 2016 je v ponedeljek, 13. julija 2015, svoja vrata odprla poletna šola CREA z naslovom ‘Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije’.

Več    >

16. februarja 2015

Javni sektor v smeri napredka

Z razvojem in promocijo učinkovitih državljanom prijaznih storitev ter inovativnih rešitev kompleksnih organizacijskih izzivov do učinkovitejšega javnega sektorja.

Več    >

14. januarja 2015

Vrata odprla prva slovenska Knjižnice REČI

V Domu skupnosti v Savskem naselju je z obratovanjem pričela prva Knjižnica REČI, knjižnica kjer na policah ne boste našli knjig temveč mnoge uporabne predmete – REČI – za dom, vrt, igro, šport in še marsikaj drugega. Knjižnica, ki je rezultat večmesečnega dela in angažiranosti tako lokalne skupnosti –  Savčanov kot ostalih partnerjev: prostoRoža, Iniciative Slovenia Coworking, Mestne občine Ljubljana ter Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije in njenega Regionalnega centra kreativne ekonomije.

Več    >

6. novembra 2014

Startup vikend: Več kot HRANA!

Biostartup ekipa v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Študentskim svetom Biotehniške fakultete (ŠSBF) organizira Startup vikend: “Več kot HRANA!”. Tokratna intenzivna startup podjetniška delavnica bo potekala od 7. do 9. novembra na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Več    >

10. septembra 2014

Na ‘Startup vikendu: več kot LES!’ od večnamenske klopi do kokošnjaka za vsako gospodinjstvo

Na kreativnem delovnem vikendu so se kalile obetavne podjetniške ideje, ki prinašajo nove smernice za razvoj lesne industrije v Sloveniji.

Več    >

10. septembra 2014

Mobilna storitev “A do B: Ljubljana”

Brezplačna mobilna aplikacija za trajnostni transport po Ljubljani (BicikeLJ, avtobus, hoja) je na voljo za platformi Android (GooglePlay) in iOS (iTunes).

Več    >

5. septembra 2014

RRA LUR prejemnica nacionalnega priznanja za ‘Izboljšanje poslovnega okolja’

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) prejemnica nacionalnega priznanja za ‘Izboljšanje poslovnega okolja’ v okviru izbora Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Več    >

Dostopnost   Ctrl+U