24. - 26. september 2014 Vsi dogodki

Design Days 2014

RRA LUR / RCKE na EU dnevih oblikovanja 2014

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) je na EU dnevih oblikovanja v Bruslju (ang. EU Design Days), kjer se vsako leto srečajo vodilne evropske regije s področja oblikovanja, predstavljala aktivnosti Regionalnega centra kreativne ekonomije (RCKE).

Ker je bil poudarek tokratnega dogodka na gospodarski  vrednosti oblikovanja ter podpori mladim podjetnikom in podjetjem, je RCKE v Bruselj povabil strokovnjaka za množično financiranje Luko Piškoriča iz Kreativnega centra Poligon ter perspektivnega mladega oblikovalca Marca Di Norcio, ki  je zasnoval prvo (spletno) platformo množičnega financiranja storitev za spodbujanje družbenih inovacij – Fusedrops.

Več    >


EU Design Days so platforma, kjer se kreativci srečujejo s predstavniki lokalnih in regionalnih institucij, drugih (tudi evropskih) javnih institucij in izobraževalnih ustanov ter s podjetniki. Letos so se dnevi oblikovanja prvič odvijali v okviru bruseljskega meseca oblikovanja ‘Design September’, ki v evropsko prestolnico vsako leto privabi okrog 50.000 deležnikov s področja oblikovanja, ter v partnerstvu s svetovno prestolnico dizajna 2014 (tj. s Cape Townom) in z Microsoft Innovation Centrom.

Dostopnost   Ctrl+U