19. - 20. november 2015 Vsi dogodki

Oblikovalsko inovacijski izziv

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Regionalni center kreativne ekonomije (RCKE) skupaj s štirimi ministrstvi (MIZŠ, MJU, MK in MGRT) ter javno agencijo Spirit sodelujeta v iskanju novih in inovativnih načinov reševanja izzivov v javnem sektorju.

Pod mentorstvom finskega sistemskega oblikovalca Marca Steinberga, ki pri reševanju družbenih, okoljskih in drugih izzivov svetuje tako finski vladi kot tudi drugim deležnikom, smo v večmesečnem procesu izbrali in definirali probleme, ki jih bomo obravnavali na interdisciplinarnih delavnicah. Delo, ki bo potekalo v zaključenih skupinah bo osredotočeno na reševanje kompleksnih izzivov, kjer bo v ospredje postavljeno predvsem vključevanje oblikovalskega mišljenja kot strateškega orodja za spremembe. Udeležencem iz javne uprave se bodo pridružili oblikovalci, kreativci, podjetniki in managerji, s katerimi bodo v vodenem procesu iskali nove pristope k reševanju izzivov.

Delavnice bodo potekale v četrtek, 19. 11. 2015, v Kinu Šiška, dogodek pa se bo, s predstavitvijo rezultatov in javnim predavanjem mentorja delavnice Marca Steinberga, zaključil v petek, 20. novembra, ob 10.00 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO).

Njegove izkušnje in sistemski pristop k reševanju kompleksnih izzivov so neprecenljive za vsakogar, ki ga zanimajo sistemski pristopi in celostne rešitve ne glede na sektor ali področje dela.

Vljudno vabljeni!

Več na informacij na: http://www.designbiotop.si/o-dogodku/

Foto: »Javni sektor v smeri napredka« v organizaciji RCKE, foto: Aleš Rosa

Dostopnost   Ctrl+U