19. - 29. julij 2016 Vsi dogodki

Razvij svojo idejo v pravi start-up

Pridruži se brezplačni mednarodni poletni šoli CREA 2016

CREA 2016 je desetdnevni program za študente, na katerem boste pridobili praktična znanja s področja podjetništva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in oblikovanja ter razvili svoje start-up podjetje.

CREA 2016 vabi ekipe z oblikovano poslovno idejo, da nadgradite oblikovalski vidik in s tem uporabniško izkušnjo storitve oziroma produkta, poslovni model ter predstavitev vaše ideje (ang. pitch). Prav tako vabljeni študenti posamezniki, s poslovno idejo ali brez nje, saj lahkoskupaj z ostalimi udeleženci sestavite novo ekipo ali pa se pridružite obstoječi, ki išče prav vaša znanja in zanos. Ob zaključku poletne šole bomo izbrali najboljše ekipe, ki se bodo letos oktobra predstavile na mednarodnem tekmovanju poslovnih idej in pridobile možnost sodelovanja s številnimi evropskimi inkubatorji.

Bodi pameten. Razmišljaj zeleno. Bodi del poletne šole CREA 2016.

Program CREA 2016

Trajanje poletne šole

Poletna šola je sestavljena iz treh sklopov:

19. do 29. julij 2016, desetdnevni intenzivni program, ki združuje področja podjetništva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in oblikovanja,

1. avgust do 27. september 2016, individualno delo skupin (prototipiranje), svetovanje mentorjev bo na voljo preko spletnih orodij,

28. do 29. september 2016, zaključni program razvoja prototipa in izbor zmagovalnih ekip.

Predstavniki zmagovalnih ekip bodo oktobra 2016 svoje ideje predstavili mednarodni javnosti v sklopu tekmovanja »ICT Business Idea Contest«.

Tema

Tema letošnje poletne šole CREA 2016 je Zelena prihodnost, saj Ljubljana, kot nosilka naziva Zelena prestolnica Evrope 2016 poudarja pomen novih storitev in produktov, ki doprinesejo k bolj trajnostni prihodnosti.

Udeleženci

Poletna šola je namenjena dodiplomskim in podiplomskim študentom različnih fakultet, smeri in programov. Prijavljeni posamezniki morajo imeti status študenta oziroma od zaključka njihovega študija ni minilo več kot eno leto. Na poletno šolo se lahko prijavijo tudi študenti, ki niso državljani držav EU, vendar so vpisani na univerzo, ki se nahaja znotraj EU. V primeru prijavljenih ekip, mora vsaj en član ekipe ustrezati zgornjim kriterijem.

Izbira udeležencev

Strokovna komisija bo ocenila oddane prijave in izbrane udeležence v nekaj tednih po zaključenem roku prijav povabila na intervju. Na podlagi opravljenih intervjujev bodo izbrani udeleženci, ki bodo z organizatorji podpisali dogovor o udeležbi na poletni šoli.

Kreditne točke

Študenti, ki uspešno zaključijo program pridobijo tudi 3 kreditne točke (ECTS).

Mednarodni značaj poletne šole

CREA je del mednarodne mreže, zato je predvidena je prisotnost študentov iz ostalih evropskih univerz. Uradni jezik poletne šole je angleščina.

Stroški

Udeležba na poletni šoli CREA 2016 je letos zadnjič brezplačna, kar velja tudi za prehrano v času poletne šole (brezplačna malica, kosilo in topli ter hladni napitki), za večino družabnih aktivnosti in namestitev študentov iz tujine.

Družabni dogodki

V času poletne šole bomo organizirali različne družabne dogodke: večerna druženja, ogled Ljubljane z ladjico, pikniki in športne aktivnosti.

Organizatorji

CREA 2016 poteka v organizaciji Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije in Univerze v Ljubljani, Fakultete za računalništvo in informatiko ter v sodelovanju s profesorji in sodelavci Ekonomske fakultete, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje in Fakultete za elektrotehniko (vse navedene članice UL).

Lokacija

Poletna šola CREA 2016 bo potekala na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za računalništvo in informatiko, Večna pot 113, Ljubljana.

Prijave

Prijave na poletno šolo zbiramo do vključno 19. junija 2016.

Za prijavo na poletno šolo CREA Ljubljana kliknite na CREA 2016.

Navodila za prijavo najdete TUKAJ. 

Več informacij

Poletna šole CREA 2016, ki poteka v Ljubljani je del mednarodne mreže poletnih šol, ki se izvajajo še v šestih evropskih mestih (Milano, Stuttgart, Utrecht, Talin, Newcastle, otok Syros). O njih lahko več izveš TUKAJ.

Poglej si vtise lanske poletne šole CREA 2015.

Kontakt

Tina Pezdirc Nograšek (tina.pezdirc@ljubljana.si; 01 306 19 21)

Aidan Cerar (aidan.cerar@ljubljana.si; 01 306 19 21)

Predavatelji

Aleš Pustovrh

Aleš Pustovrh

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Regionalne inovacije in zagonska podjetja, raziskave in predstavitve (ang. pitching) / Programski vodja in soustanovitelj ABC pospeševalnika

Miha Klinar

Miha Klinar

Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje

Oblikovanje, upravljanje v oblikovanju / Ustanovitelj podjetja Gigodesign in Kompetenčnega centra za design management (KCDM)

Andrej Brodnik

Andrej Brodnik

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko

Internetne storitve, komunikacijski protokoli in omrežna varnost, razvoj programske opreme / Vodja tehnoloških oddelkov v industriji (vzpostavitev globalnih zagonskih podjetij)

Ivan Župič

Ivan Župič

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Poslovni model, visoko tehnološka podjetja; tehnološko podjetništvo / Programski direktor Centra za digitalno ekonomijo

Jože Guna

Jože Guna

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko

Uporabniška izkušnja, strokovnjak za uporabnost in multimedijo; Internetne tehnologije, IPTV sistemi in strokovnjak za IoT / Imetnik več industrijskih certifikatov – vključno s trenersko licenco za Cisco in Apple

Dostopnost   Ctrl+U