20. januar 2015 Vsi dogodki

Delavnice Skupnostno ustvarjanje

V želji oživiti lokalno ustvarjalno skupnost smo v mesecu januarju 2015 v Občini Dobrova – Polhov Gradec organizirali delavnice in srečanja »Skupnostno ustvarjanje«, ki so bile namenjene lokalnim ustvarjalcem.

Izhajali smo iz Miklavževega sejma, ki ga v decembrskem času vsako leto organizirajo v Polhograjski graščini, in katerega se udeležuje kar nekaj lokalnih ustvarjalcev in rokodelcev. Cilj delavnic je bil spodbujanje razvoja članov skupnosti v skupnostnem, oblikovalskem in poslovnem smislu ter njihovo povezovanje. Hkrati smo pripravili idejno zasnovo novega sejma oziroma tržnice, ki bi odprla nove možnosti prodaje lokalnih izdelkov in doprinesla k razvoju kraja.

Rokodelci, ki so sodelovali pri delavnicah Skupnostno ustvarjanje, se ukvarjajo z ilustracijo, zeliščarstvom, mlečnimi izdelki in vezenjem, izdelujejo mila, suho (papirnato) cvetje in lesene okrasne izdelke, pletejo ter pečejo kruh. V skupini smo opazili kar nekaj pozitivnih značilnosti, ki so odstopale od tistih, značilnih za urbane ustvarjalne skupnosti. Opazna je bila večja vloga tradicije in avtentičnosti, vsi vključeni pa so poudarili pomen ekološkega vidika in naravnosti.

Več    >

Dostopnost   Ctrl+U