07. - 09. november 2014 Vsi dogodki

Več kot HRANA!

Startup vikend: več kot HRANA!

Regionalni center kreativne ekonomije (RCKE) je skupaj s Študentskim svetom Biotehniške fakultete (ŠSBF) organiziral Startup vikend: več kot HRANA! Dogodek je potekal od petka, 7. novembra 2014, do nedelje, 9. novembra 2014 na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Udeleženci, v veliki meri študentje različnih smeri, so s pomočjo strokovnih mentorjev, akademikov in podjetnikov iz stroke razvijali svoje poslovne priložnosti s področja živilske, gostinske in prehrambene industrije. Približno 50 udeležencev, ki so se razdelili v 9 interdisciplinarnih ekip, je na zaključni prireditvi pred komisijo predstavilo svoje ideje. Ta je kot zmagovalce izbrala ekipo Protein-sect, ki je ponudila proteinske praške iz žuželk.

Tridnevna intenzivna podjetniška delavnica se je, kljub močnemu dežju, z manjšo zamudo začela v petek popoldne z uvodnimi nagovori izbranih gostov in motivacijskim govorom dr. Roka Stritarja, enega od dveh strokovnih mentorjev Startup vikenda, sicer pa asistenta na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in uspešnega podjetnika. Sledila je predstavitev sedemnajstih idej udeležencev ter dveh izzivov, ki sta ju podala podpornika Startup vikenda (podjetji Žito in Union), na podlagi teh pa se je oblikovalo devet interdisciplinarnih ekip.

Več    >


Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), ki je bila s svojim Regionalnim centrom kreativne ekonomije (RCKE) ob Biostartup ekipi že drugič soorganizator dogodka, je tudi v tej tematiki prepoznala priložnosti za razvoj novih podjetniških idej. »Dvig kakovosti življenja v regiji ter ustvarjanje privlačnega gospodarskega okolja sta dva pomembna cilja Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije, zato smo se tudi tokrat odločili za sodelovanje pri organizaciji dogodka. Poleg tega stalno podpiramo razvoj vrhunskih in inovativnih projektov z visoko dodano vrednostjo, velik potencial, da to postanejo imajo tudi danes predstavljeni proizvodi, saj vse ideje stremijo  k  zdravemu prehranjevanju. Udeleženci so dokazali, da so se v izredno kratkem času sposobni povezati v tim, se uspešno spopasti z izzivi in ponuditi prave rešitve,« je ob zaključku dogodka dejal vodja projektov na RRA LUR, mag. Roman Medved.

Dostopnost   Ctrl+U