03. marec 2022 Vsi dogodki

Vabljeni na zaključno konferenco projekta COCO4CCI

Vabljeni, da se udeležite zaključne konference projekta COCO4CCI: “Ustvarjalna sodelovanja prihodnosti, vir interdisciplinarnih in medsektorskih inovacij”, ki bo potekala v sredo, 2. marca 2022, od 9.00 do 13.00. Na konferenco se lahko prijavite tukaj.

Evropska komisija je januarja sprožila pobudo novi evropski Bauhaus. Cilj pobude je na podlagi razprav oblikovati nove načine življenja na stičišču umetnosti, kulture, socialne vključenosti, znanosti in tehnologije.

Zlasti ko gre za ustvarjanje prihodnosti, so veščine in pristopi kulturnih in kreativnih industrij (KKI) zelo dragoceni. Imajo velik potencial za povezovanje z drugimi industrijskimi sektorji hkrati pa spodbujajo gospodarski in družbeni razvoj z vzpostavljanjem inovacijskih procesov.

Spletna konferenca „Ustvarjalna sodelovanja prihodnosti, vir interdisciplinarnih in medsektorskih inovacij“ bo predstavila novi evropski Bauhaus ter ustvarjalne pristope in medsektorske inovacije v EU.

Dnevni red:

9:00: Uvodni pozdrav

  • Grit Ackermann, vodja projektnega oddelka, Gospodarska zbornica Slovenije
  • Christophe Ebermann, vodja projektov Interreg Central Europe
  • Wolfgang Gumpelmaier-Mach, Creative Region

9.20: Novi evropski Bauhaus

  • Michela Magas, predsednica Industry Commons Foundation, svetovalka za inovacije Evropske komisije in voditeljev G7, članica okrogle mize predsednice von der Leyen za Novi evropski Bauhaus

10:00: Dobra praksa

  • Jurij Krpan, umetniški vodja Zavod Kerniskova

10:25: Odmor

10:35: Dobra praksa

  • Agnieszka Polkowska, Kustosinja oblikovanja in pedagoginja, ustanoviteljica Trendspota in soustanoviteljica studia Touching Points

11:00: Mreženje z govorci in udeleženci / odmor

11:20: Dobra praksa

  • Raffaela Seitz, Cross Innovation Hub, Hamburg

11:45: Razprava

12:10: Mreženje z govorci in udeleženci / odmor

12.30: Zaključek

Dostopnost   Ctrl+U