Povezujemo inovativne pristope kreativcev in tehnološko moč naprednih industrij.

Pridružite se!

27. julija 2021

Analiza mesta Kamnik – potencial za lokalno ponudbo, storitvene in gastronomske dejavnosti

V okviru projekta CINEMA so strokovnjaki priznanega podjetja CIMA, ki ima izjemne globalne reference na področju lokalnega, urbanega in regionalnega razvoja in lokalnega ter mestnega trženja, opravili analizo vseh osmih partnerskih mest (Balti, Sombor, Gabrovo, Herrenberg, Košice, Leonding, Resita), med njimi tudi mesta Kamnik, saj je Občina Kamnik pridružen partner projekta.

Analiza mesta temelji na rezultatih pisnih raziskav, ogledu Kamnika, izvajanju t.i. »city check« analize mestnega središča na področju gospodarskega in urbanega razvoja ter preverjanju trendov, ki se trenutno pojavljajo v trženju destinacij, maloprodaji, gastronomiji in sektorju namestitev. Več si lahko preberete v dokumentu, ki je na voljo v angleškem jeziku Location Analysis Kamnik.

Analiza predstavlja podlago za pripravo pilotnega projekta v Kamniku, katerega cilj je revitalizacija mestnega središča z razvijanjem potenciala kulturnega in kreativnega sektorja.

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) sta slovenska partnerja v projektu CINEMA. Projekt CINEMA poteka v okviru programa Interreg Podonavje, sofinanciranega s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Dostopnost   Ctrl+U