Povezujemo inovativne pristope kreativcev in tehnološko moč naprednih industrij.

Pridružite se!

4. februarja 2019

Delavnica odprtega inoviranja s predstavitvijo inovativnih rešitev uporabe papirja v interjerju

Konec januarja 2019 je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) potekala delavnica odprtega inoviranja s predstavitvijo Inovativnih rešitev uporabe papirja v interjerju. Delavnice so se udeležili študenti prvega letnika magistrskega programa študija industrijskega oblikovanja z mentorji ter predstavniki podjetja DS Smith Slovenija d.o.o., Inštituta za celulozo in papir ter RRA LUR.

Po nagovoru izr. prof. Jureta Miklavca (ALUO) in Mateja Gojčiča (RRA LUR), so študentje predstavili raznovrstne elemente interierja v papirju, ki so jih razvili pod mentorstvom izr. prof. Juteta Miklavca, doc. dr. Barbare Predan, doc. Roka Kuharja in doc. Lidije Pritržnik. Sledila je diskusija o odprtem inoviranju, kjer so navzoči poudarili pomembnost uvajanja tega koncepta in prehoda v krožno gospodarstvo pri zagotavljanju uspešnosti in konkurenčnosti podjetij v prihodnosti.

Proces odprtega inoviranja in predstavitev rešitev sta del pilotnega projekta Vzpostavitev interdisciplinarne poslovne verige pohištva iz papirja, ki se izvaja v okviru EU projekta InnoRenew CoE, programa Obzorje 2020.

     

Dostopnost   Ctrl+U