Povezujemo inovativne pristope kreativcev in tehnološko moč naprednih industrij.

Pridružite se!

19. septembra 2016

Konferenca in študijski obisk v okviru uvodnega srečanja partnerjev projekta CRE:HUB

V mestu Matera v regiji Basilicata so 15. in 16. septembra 2016 potekali konferenca, študijski obisk in  uvodni sestanek partnerjev projekta CRE:HUB. Na konferenci smo imeli priložnost spoznati politike podpore področju kulturnih in kreativnih industrij iz regije in partnerskih držav ter primere dobrih praks delovanja različnih podpornih institucij, v okviru katerih je bil predstavljen tudi Regionalni center kreativne ekonomije (RCKE). 

cre-hub_partnerji_sept2016_1

Poleg centra za kreativnost TILT, ki v Materi deluje ob podpori občine in gospodarskih družb, smo imeli priložnost spoznati edinstveno prenovo CASA CAVA, ki danes predstavlja center za druženje, različne kulturne in kreativne dogodke ter kjer se je hkrati odvijala CRE:HUB konferenca.

V drugem delu so bile predstavljene dobre prakse, inovativne metodologije in sistemi za podporo kulturnim in kreativnim industrijam partnerjev v projektu. Poleg Regionalnega centra kreativne ekonomije, kjer je imelo občinstvo priložnost spoznati razvoj centra, njegovo delovanje ter integracijo kreativnih industrij v Regionalni razvojni program 2014–2020, je predstavnik regionalne agencije iz Madžarske predstavil njihove izkušnje pri pripravi strategije pametne specializacije v kontekstu kulturnih in kreativnih industrij, s strani Oddelka za kulturo, turizem in med institucionalne povezave Vlade Navarra v Španiji smo se seznanili s primerom vključitve kulturnih in kreativnih industrij v Operativni program. V popoldanskem delu so predstavniki Fundacije Matera – Basilicata 2019 prikazali aktivnosti, ki so jim pomagale do naziva Evropska prestolnica kulture 2019 in načrtovan program. Partnerji projekta so se v nadaljevanju udeležili študijskega obiska pomembnih institucij, ki podpirajo razvoj kulturnih in kreativnih industrij v regiji: Gospodarska zbornica, Mreža Inkubator in Comincentre.

Naslednji dan se je odvilo uvodno srečanje partnerjev v projektu, kjer so se partnerji posvetili predvsem pregledu ključnih aktivnosti, ki so predvidene v projektu v prvih dveh semestrih ter izmenjavi izkušenj pri oblikovanju regionalnih razvojnih politik in programov.

Naslednje srečanje partnerjev in študijski obisk bosta 1. in 2. februarja 2017 v Ljubljani.

Dostopnost   Ctrl+U