Strategija za upravljanje kulturne dediščine s pomočjo kulturnih in kreativnih industrij

11. novembra 2019

Nagrada »Top ideja« za modularni sistem svetil iz papirja

Jubilejni 30. Ambient Ljubljana prinesel nagrado inovativnemu produktu, ki je bil razvit v okviru projekta Innorenew CoE

RRA LUR je v letu 2019, v okviru projekta Innorenew CoE, skupaj s partnerjem, ljubljanskim Inštitutom za celulozo in papir, vzpostavila interdisciplinarno poslovno verigo pohištva iz papirja in k sodelovanju povabila še partnerja iz industrijskega sektorja, DS Smith, d. o. o., ter industrijske oblikovalce Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. Nastalo je dvanajst inovativnih produktov, ki se predstavljajo z razstavo Papiro-logía – Krožno oblikovanje in uporaba papirja v interierju. Ta je med 6. in 10. novembrom 2019 gostovala na sejmu Ambient Ljubljana.

Razstavljeni produkti so s strani obiskovalcev sejma, teh je bilo več kot 30.000, vzbudili veliko zanimanja, rezultati verige pa so nad pričakovanimi. Hive, modularni sistem svetil iz papirja, ki ga je oblikoval dvojec Addid+, Blaž Skodlar in Andraž Rudi Vrhovšek, je na sejmu Ambient osvojil nagrado »Top ideja« za oblikovanje in s strani obiskovalcev sejma že prejel prva naročila produkta.

Postopek razvoja poslovne verige in predstavitev produktov je predstavljen tudi v publikaciji.

Dostopnost   Ctrl+U