Povezujemo inovativne pristope kreativcev in tehnološko moč naprednih industrij.

Pridružite se!

11. novembra 2019

Nagrada »Top ideja« za modularni sistem svetil iz papirja

Jubilejni 30. Ambient Ljubljana prinesel nagrado inovativnemu produktu, ki je bil razvit v okviru projekta Innorenew CoE

RRA LUR je v letu 2019, v okviru projekta Innorenew CoE, skupaj s partnerjem, ljubljanskim Inštitutom za celulozo in papir, vzpostavila interdisciplinarno poslovno verigo pohištva iz papirja in k sodelovanju povabila še partnerja iz industrijskega sektorja, DS Smith, d. o. o., ter industrijske oblikovalce Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. Nastalo je dvanajst inovativnih produktov, ki se predstavljajo z razstavo Papiro-logía – Krožno oblikovanje in uporaba papirja v interierju. Ta je med 6. in 10. novembrom 2019 gostovala na sejmu Ambient Ljubljana.

Razstavljeni produkti so s strani obiskovalcev sejma, teh je bilo več kot 30.000, vzbudili veliko zanimanja, rezultati verige pa so nad pričakovanimi. Hive, modularni sistem svetil iz papirja, ki ga je oblikoval dvojec Addid+, Blaž Skodlar in Andraž Rudi Vrhovšek, je na sejmu Ambient osvojil nagrado »Top ideja« za oblikovanje in s strani obiskovalcev sejma že prejel prva naročila produkta.

Postopek razvoja poslovne verige in predstavitev produktov je predstavljen tudi v publikaciji.

Dostopnost   Ctrl+U