Povezujemo inovativne pristope kreativcev in tehnološko moč naprednih industrij.

Pridružite se!

13. novembra 2015

Nagrajen je projekt »Komplet družabnih iger za osebe obolele z demenco/D9«

Včeraj je v Cankarjevem domu potekala podelitev nagrad »Oblikovalski dosežek«, ki jih Društvo oblikovalcev Slovenije vsako leto podeli kvalitetnim oblikovalskim izdelkom. Letos je eno izmed nagrad prejel »Komplet družabnih iger za osebe obolele z demenco/D9«, ki je nastal v sodelovanju z RRA LUR/RCKE.

Demenca_nagrada_nov2015

Foto: Franci Virant

Projekt namreč predstavlja oblikovalsko realizacijo in delo s področja teorije in kritike oblikovanja ter strokovne publicistike, saj smo ga v partnerstvu z Društvom Pekinpah, Studiem Miklavc, študenti oblikovanja in različnimi varstveno socialnimi ustanovami razvili do faze delujočega prototipa. Hkrati sta se predavateljici in avtorici dr. Barbara Predan in dr. Petra Černe Oven , s predstavitvijo projekta in znanstvenim člankom v konferenčni publikaciji, uspeli uvrstiti v program konference »Design for Health«, ki sodi med najpomembnejše evropske konference na področju povezovanja zdravstva in oblikovanja ter združuje strokovnjake iz celega sveta (tudi Avstralije, Japonske, ZDA).

Projekt »Komplet družabnih iger za osebe obolele z demenco/D9« ima pestro zgodovino in je pravzaprav nastal v okviru Kreativnih taborov Ljubljana, ki jih je Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije organizirala v okviru EU projekta CCAlps. Naj tukaj omenimo, da je v okviru kreativnih taborov nastalo še 13 inovativnih storitev s področja zdravstva in trajnostnega transporta, med drugim v preteklosti že nagrajena mobilna aplikacija A do B:LJ. Seveda so Kreativni tabori Ljubljana imeli nepričakovane pozitivne razsežnosti predvsem zaradi močne sodelovalne note in partnerstva z Društvom Pekinpah (dr. Barbara Predan in dr. Petra Černe Oven) ter ambiciozno zastavljenimi cilji, dobro zasnovanim konceptom in vključevanjem najrazličnejših strokovnjakov že ob samem začetku (Zavod Papilot, Klinični center – Klinični oddelek za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni za sladkorne bolezni, Društvo revmatikov Slovenije, Ljubljanski potniški promet itd.).

Več o projektu »Komplet družabnih iger za osebe obolele z demenco/D9«

Dostopnost   Ctrl+U