Povezujemo inovativne pristope kreativcev in tehnološko moč naprednih industrij.

Pridružite se!

16. oktobra 2018

Napoved dogodka: Otvoritev sobe za pisanje (WRITERS’ HUB) – Nov prostor (so)dela, srečavanj, umika in povezovanj

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), partnerica v projektu Forget Heritage (program Interreg Srednja Evropa), in Divja misel, upravljavka Vodnikove domačije in pilotnega projekta vzpostavitve Sobe za pisanje, vas 25. 10. 2018 ob 18.00 vabita v Vodnikovo domačijo na otvoritev novega prostora (so)dela, srečevanj, umika in povezovanj. V sodelovanju omenjenih institucij z lastnico stavbe – Mestno občino Ljubljana, je bil v drugi polovici avgusta vzpostavljen skupni prostor, ki je na voljo vsem, ki za pisanje besedil potrebujejo miren kotiček in računalnik.

Za delno prenovo prostora in izvajanje 1-letnega podpornega programa s področja pisanja (delavnice, mentorski program in različni predstavitveni dogodki udeležencev programa) je RRA LUR pridobil finančna sredstva v okviru projekta Forget Heritage. V prvem letu delovanja  Sobe za pisanje je program namenjen mladim od 15 do 29 let.

Prvi delavnici, namenjeni podpori ustvarjalnosti mladih na širšem področju literature, sta se že odvili, tretja, »Pisanje besedil za glasbo«, poteka v teh dneh. Na otvoritvi bodo predstavljeni odlomki tekstov mladih, ki so navdih iskali v nedramskih literarnih delih in poskušali iz nje črpati lasten odrski izraz pod strokovnim mentorstvom režiserjev Žige Divjaka in Katarine Morano v okviru delavnice »Med literaturo in gledališčem«. Prisluhnili boste lahko slovenskim prevodom krajšega proznega besedila, ki so ga udeleženke prevajalske delavnice  pod mentorstvom Petre Meterc prevedle iz angleškega jezika in pri tem spoznavale zagate in pristope prevajanja leposlovja.

Vabimo vas, da se nam pridružite na otvoritvi Sobe za pisanje, si ogledate nov prostor (so)dela in prisluhnete prvim uporabnikom prostora.

Udeležba na dogodku je zaradi prostorskih zmogljivosti možna samo ob vnaprejšnji registraciji. Prijave sprejemamo do torka 23. 10. 2018 oz. do zapolnitve mest na spletni obrazec.  

Več informacij o projektu: http://www.rralur.si/sl/projekti/forget-heritage in http://www.interreg-central.eu/Content.Node/Forget-heritage.html#SUMMARY, ForgetHeritage/FB in Twitter.

Dostopnost   Ctrl+U