Povezujemo inovativne pristope kreativcev in tehnološko moč naprednih industrij.

Pridružite se!

18. oktobra 2018

Ogled podjetja DS Smith Slovenija

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) skupaj z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) ter Inštitutom za celulozo in papir (ICP) sodeluje pri vzpostavitvi interdisciplinarne poslovne verige pohištva iz papirja, v kateri bodo študentje magistrskega programa industrijskega oblikovanja iskali inovativne rešitve uporabe papirja v interierju. Verigi se bodo pridružila tudi podjetja s področja papirniške industrije. Prvo izmed njih je podjetje DS SMITH SLOVENIJA d.o.o. (DS SMITH), vodilno evropsko embalažno podjetje.

Študentje so skupaj z mentorji že pričeli z raziskovalnim procesom. Prva faza vključuje spoznavanje trenutnih proizvodnih možnosti papirne industrije. V ta namen je bilo v sredo, 17. 10. 2018, organizirano prvo srečanje vseh sodelujočih. Srečanje je potekalo na sedežu podjetja v Brestanici, kjer je podjetje DS SMITH udeležencem predstavilo inovativni razvojni center PackRight in proizvodnjo.

Naslednje v nizu strokovnih srečanj v okviru poslovne verige bo v ponedeljek, 22. 10. 2018. Namen drugega srečanja bo spoznavanje raziskovalno-razvojnih aktivnosti ICPja.

Pilotni projekt Vzpostavitev interdisciplinarne poslovne verige pohištva iz papirja se izvaja v okviru EU projekta InnoRenew CoE, programa Obzorje 2020.

Dostopnost   Ctrl+U