Povezujemo inovativne pristope kreativcev in tehnološko moč naprednih industrij.

Pridružite se!

24. septembra 2020

Predavanje Phila Balagtasa: Oblikovalsko mišljenje prihodnosti

V sklopu projekta COCO4CCI se je septembra 2020 odvilo spletno predavanje ameriškega predavatelja in futurista Phila Balagtasa z naslovom »Oblikovalsko mišljenje prihodnosti: spekulativno oblikovanje, strateško predvidevanje in drugi načini odzivanja na prihodnost«.

Balagtas je svoje predavanje posvetil nenehno razvijajočemu se področju oblikovanja, ki zahteva strateško mišljenje. Predstavil je metode, orodja in primere odličnih aktualnih in preteklih praks, ki so znale pogledati v prihodnost in soustvarile sedanjost, v kateri živimo.

Predavanja se je udeležilo 62 poslušalcev iz vsega sveta. Ti so svoja vprašanja, dvome in misli lahko izrazili tudi na razpravi, ki jo je vodil Ivica Mitrović.

Predavanje je bilo prvo dejanje trilogije projekta »Dober dan, prihodnosti!«. Projekt  se osredotoča na pomen premisleka o tem, kako razumeti možne prihodnosti, ter še pomembneje, kako aktivno vzpostavljati strategije za oblikovanje prihodnosti družbe in podjetij, ki bodo v soustvarjeni prihodnosti uspevale.

Dostopnost   Ctrl+U