Povezujemo inovativne pristope kreativcev in tehnološko moč naprednih industrij.

Pridružite se!

29. januarja 2021

Tretje srečanje v okviru projekta ForHeritage: Testiranje orodij za boljše upravljanje in financiranje kulturne dediščine

V organizaciji Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije je 26. in 27. januarja 2021 potekalo tretje srečanje v okviru projekta ForHeritage. V torek, 26. januarja smo partnerji spoznali štiri pilotne lokacije: Cuneo (IT) /Palazzo Santa Croce, Ljubljana (SI) /Vodnikova domačija, Reka (HR) /kompleks Rikard Benčić in Szczecin (PL) /Pomeranian Dukes’ Castle.

Upravljavci teh stavb kulturne dediščine so predstavili proces revitalizacije, v kateri fazi se trenutno nahajajo, glavne izzive, s katerimi se srečujejo pri obnovi, spregovorili pa so tudi o obstoječih in načrtovanih programih ter vsebinah. V razpravi so izmenjali tudi  lastne izkušnje, pridobljene v tem procesu, svojim kolegom pa zastavili vrsto vprašanj. Projektni partnerji – mentorji so podali svoja videnja možnih rešitev in predlagali nekaj nadaljnjih korakov, ki bi lahko privedli k želenim rešitvam.

Sreda, 27. januarja pa je potekalo delovno srečanje osmih partnerja in pregledu aktivnosti v naslednjih mesecih. V letu 2021 bodo potekali testiranje orodij za boljše upravljanje in financiranje kulturne dediščine, pogovori z deležniki v fokusnih skupinah in regionalne delavnice.

Dostopnost   Ctrl+U