Povezujemo inovativne pristope kreativcev in tehnološko moč naprednih industrij.

Pridružite se!

14. junija 2019

Vabilo na predstavitev modela Sobe za pisanje (Writers’ HUB) in spletne aplikacije »OffSpaces«

Vabljeni na predstavitev modela Sobe za pisanje (Writers’ Hub) in spletne aplikacije »Offspaces«, 18. junija 2019 ob 9. uri, Vodnikova domačija, Vodnikova cesta 65 v Ljubljani.

Veseli nas, da smo v 2018 – Evropskem letu kulturne dediščine – v prostorih Vodnikove domačije, ki je v lasti Mestne občine Ljubljana in v upravljanju zavoda Divja misel, vzpostavili nov prostor sodela Sobo za pisanje. Skupni prostor, ki je na voljo vsem, ki za pisanje besedil potrebujejo miren kotiček in računalnik, je plod sodelovanja Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) z lastnikom in upravljavcem. RRA LUR je v okviru projekta Forget Heritage, program Interreg Srednja Evropa, pridobil finančna sredstva za delno prenovo prostora in za izvajanje 1-letnega podpornega programa s področja pisanja.

Na dogodku boste izvedeli, kako je potekal celoten proces vzpostavitve, kakšen je model dobrega sodelovanja javnega in zasebnega sektorja, kakšne naložbe so bile potrebne, da je prostor zaživel in privabil mlade (15 – 29 let), kakšna so priporočila vseh vključenih v to uspešno zgodbo.

Predstavili pa vam bomo tudi delovanje spletne aplikacije »OffSpaces«- enega od orodij za vključevanje kulturno-kreativnih skupnosti, iniciativ ter meščanov. Gre za novo vzpostavljen register praznih in/ali podizkoriščenih stavb kulturne dediščine v javni ali zasebni lasti in povezovanje teh s potencialnimi upravitelji prostora ter občani. V kolikor želite stavbo kulturne dediščine odpreti za javnost ali pa ji dati nove vsebine, boste z objavo v spletni aplikaciji lahko prejeli: nove ideje in pobude, vsebine in program, morebitne (nove) upravljalce stavbe in s tem  tudi potencialne finančne vire za program, upravljanje stavb in vzdrževanje.

Vabimo vas, da se nam pridružite na predstavitvah, si ogledate nov prostor (so)dela, v kolikor ga še niste obiskali, prisluhnete prvim uporabnikom prostora in se seznanite s spletno aplikacijo »OffSpaces«.

VABILO

PROGRAM

Dobrodošli in na snidenje.

Udeležba na dogodku je zaradi prostorskih zmogljivosti možna samo ob vnaprejšnji registraciji. Prijave sprejemamo do petka 14. 6. 2019 oz. do zapolnitve mest na spletni obrazec.

Več informacij o projektu: http://www.rralur.si/sl/projekti/forget-heritage in http://www.interreg-central.eu/Content.Node/Forget-heritage.html#SUMMARY, ForgetHeritage/FB in Twitter.

Dostopnost   Ctrl+U