Povezujemo inovativne pristope kreativcev in tehnološko moč naprednih industrij.

Pridružite se!

29. avgusta 2017

Vabljeni v StartUP šolo za kreativne projekte

Tehnološki park Ljubljana d.o.o. v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije ter Muzejem za arhitekturo in oblikovanje – MAO prvič v Sloveniji organizira dvodnevno delavnico Creativity StartUP school, skozi katero bodo podprti novi in kreativni StartUP projekti. Delavnica, namenjena posameznikom ali skupinam s kreativnimi idejami, ki jih je možno aplicirati v produkt, storitev ali izdelek za industrijo, bo potekala 19. in 20. septembra 2017. 

Creativity startup training school

Gre za trening in delavnico z obilo dobre energije, strasti, novih spoznanj in dela z najboljšimi mentorji na visokih obratih. Cilj je jasen – dobiti znanje in izkušnje, kako uspeti v StartUP svetu, vstopiti na globalne trge in kako se čim bolje predstaviti investitorjem. Vse to želimo prevesti tudi v vrhunski in delujoč poslovni model.

IŠČEMO!

Si kreativec/ka, študent/ka, podjetnik/ca? Imaš kreativne ambicije, zanimivo storitev, produkt ali dobro podjetniško idejo? Ponujamo ti izjemno priložnost, da spoznaš, kako poteka razvoj poslovne ideje in njena realizacija v praksi.

Prijavi se na Creativity StartUP school, ki bo potekala v Tehnološkem parku Ljubljana ter v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje – MAO in razvijaj veščine, ki so nujno potrebne za tvoj prihodnji podjetniški uspeh!

Z udeležbo boš pridobil/a:

 • Nove poslovne priložnosti
 • Konkretna poslovna in podjetniška znanja
 • Uporaba poslovnih orodij – Canvas, Lean, Validation Board …
 • Druženje z uspešnimi ljudmi
 • Nova poznanstva s kreativnimi podjetniki
 • Možnost realizacije lastne ideje
 • Dostop do najboljših slovenskih mentorjev
 • Network lokalnih kreativcev, študentov in podjetnikov
 • Veliko zabave in druženja
 • Razvijanje v kreativnem coworking prostoru v samem centru kreativnosti in podjetništva
 • Orodja in dodelano idejo za morebiten nastop na platformah za množično financiranje
 • Hrano, prigrizke in noro vzdušje
 • Priložnost, da dobiš katero od zanimivih nagrad
 • Navdušujoč predstavitveni pitch
 • Možnost predstavitve svoje ideje pred investitorji kreativnih industrij iz vse Evrope


Skreiraj si prihodnost, ki si jo želiš in se prijavi!
(Klikni za prenos prijavnice >>)

Najbolj perspektivne ideje se bodo predstavile tudi na mednarodnem investicijskem forumu, ki bo potekal 5. oktobra 2017 v Ljubljani pod okriljem Tehnološkega parka Ljubljana d.o.o.,  Muzeja za arhitekturo in oblikovanje – MAO ter Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) kot del mednarodne konference s področja kulturnega in kreativnega sektorja ob lansiranju nacionalnega projekta Centra za kreativnost.

Mednarodni Investicijski Forum

V okviru projekta ChiMERA bomo 5. oktobra 2017 organizirli mednarodni investicijski forum. Na forumu se bodo predstavile kreativne podjetniške ideje iz Slovenije in partnerskih držav projekta ChiMERA (Italija, Francija, Španija, Portugalska, Malta). Mednarodna skupina investitorjev in strokovne žirije bo ocenjevala in nagradila najbolj perspektivne kreativne ideje. Eden od izbranih projektov pa bo v naslednjih mesecih vključen tudi v podporni sistem aktivnosti Centra za kreativnost.

Prednost pri udeležbi na mednarodnem Creative investment forumu bodo imeli projekti, ki se bodo prijavili na Creativity StartUP School.

Kaj so kreativne in kulturne industrije?

Kreativne in kulturne industrije so definirane kot dejavnosti, ki najpogosteje združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev. Vključujejo besedno, glasbeno, televizijsko in filmsko produkcijo, založništvo, umetno obrt, oblikovanje, modo, arhitekturo, vizualno in izvedbeno umetnost, igre, digitalno in kreativno tehnologijo, virtualno in obogateno resničnost, multimedija in igre,  oglaševanje ter kulturni turizem. Sem spadajo tudi vse ostale kreativne tehnologije, s katerimi lahko doprineseš k temu sektorju.

Jasno je eno! Države, podjetja in institucije bodo le s podpiranjem ustvarjalnosti in spodbujanjem inovativnosti vzdrževale kulturno raznolikost in bodo tudi zato gospodarsko uspešne. Zato kreativne kulturne industrije (KKi) vplivajo na razvoj potencialov, ki lahko pozitivno vplivajo na prestrukturiranje gospodarske dejavnosti ter njeno svetovno konkurenčnost in rast.

Poganja nas prepričanje, da se lahko na dolgi rok umetnost, kreativnost in kulturno ustvarjanje vzdržuje tudi, če je vključena v komercialno uspešen sistem. Prav tako pa je za nas pomembna krepitev podjetniškega duha na kulturnem področju, saj ljubimo umetnost in kulturo.

Medtem, ko so ideje o kreativnih industrijah na strukturni ravni šele v povojih, pa se zanje že zelo zanimajo svetovno znana podjetja, industrija, kot tudi investitorji. Te organizacije delujejo na razširljivih modelih, ki ne samo izboljšajo dostopnost do svojih izdelkov in storitev, ampak tudi zagotavljajo integrirane uporabniške izkušnje. In to je samo začetek !!!

Je moja ideja zanimiva za Creativity startup training school?

Seveda! Creativity StartUP school je zasnovana kot preplet novih načinov kombiniranja ustvarjalnih in tehničnih veščin za ustvarjanje multidisciplinarnih poslovnih idej na zabaven in interaktiven način.

V dveh dneh bodo udeleženci spoznali kompleten proces priprave in razvoja ideje do točke, kjer se bo ideja lahko predstavila investitorjem in dosegla globalni preboj.  Skozi celoten proces bo vse udeležence podpiral profesionalni tim izurjenih trenerjev in mentorjev, ki se odlično spozna na razvoj in plasiranje produktov, finance, marketing in strategijo, različne tehnike prodaje ter realizacijo idej v praksi.


Pogoji za prijavo

Kratek opis kreativne ideje, produkta oz. storitve pričakujemo najkasneje do 14. 9. 2017. Prijavnica je na voljo na sledeči povezavi: Klikni za prenos prijavnice >>

V primeru, da bo interesentov več, kot je razpisnih mest, bomo za vse prijavljene na podlagi poslanih prijav naredili predselekcijski izborni postopek. Na osnovi udeležbe in predstavitve tvoje ideje ob zaključku šolanja bomo izbrali najperspektivnejše ideje za fizično predstavitev /pitch na investicijskem forumu, medtem ko bomo ostalim kreativnim in izbranim idejam omogočili predstavitev na stojnicah.

Dobra novica je, da je udeležba za vse, ki se prijavite do 14. 9. 2017 brezplačna. Pozor! Število mest je omejeno na 50 udeležencev.

Dostopnost   Ctrl+U