Dobre prakse

Zagonsko podjetje Eggos uvaja na trg svoj prvi izdelek

Izziv: Davčne blagajne POS, ki jih zahtevajo davčni organi v nekaterih evropskih državah.

Rezultat strateškega inovativnega mišljenja sta usklajena identiteta in izdelek za specifično skupino uporabnikov. Ker se blagajne uporabljajo v zahtevnih okoljih, je bila posebna pozornost namenjena robustnosti in dolgi življenjski dobi izdelka. Oblikovalci so izbrali tudi inovativen, trajnosten material –WPC (ekstrudiran les), ki je absolutna inovacija na tem področju.

Za več informacij kliknite tukaj!

Studio Miklavc
www.miklavc.si

Od prototipa do serijskega izdelka

Izziv: Prilagoditev prototipov kolekcije svetil Vitka proizvodnemu procesu ter uvedba novih tehničnih rešitev (na primer naprednega zatemnitvenega stikala na dotik, ki so ga prvotno razvili v studiu Mashoni), ki bi jih lahko v prihodnosti uporabili tudi za druge izdelke v proizvodni liniji podjetja Intra Lighting.

S tesnim sodelovanjem oblikovalske ekipe studia Mashoni in razvojne ekipe podjetja Intra Lighting je bila kolekcija Vitka uspešno prilagojena in jo podjetje zdaj izdeluje v serijski proizvodnji. V manj kot enem letu od uradnega lansiranja je kolekcija Vitka prejela nekaj najbolj prestižnih mednarodnih nagrad za oblikovanje in inovacije.

Za več informacij kliknite tukaj!

Mashoni
www.mashoni.com

Hotel, ki ne obstaja, a ima kljub temu redne goste

Izziv: Z dizajnom hotelskih sob odkriti skrite kotičke Košic na Slovaškem.

Nevidni hotel je hotel, ki ne obstaja. Hkrati pa je hotel, ki se razprostira po vseh partnerskih hotelih. Hotel, ki za gosta izbere najboljše, kar lahko mesto ponudi, in mu dokaže, da je v resnici hotel mesto samo. Ustvarila ga je lokalna neprofitna organizacija Creative Industry Košice v sodelovanju z partnerskimi mestnimi hoteli.

Za več informacij kliknite tukaj!

Umetnost in izdelovalci: potovanje k ustvarjalnosti

Izziv: MakerArt kot uradni in najpomembnejši dogodek sejma MarkerFaire v Rimu, povezan z inovacijami, uvaja pomemben oddelek, ki umetnikom omogoča sodelovanje s podjetji v sektorju visoke tehnologije.

Umetniki, ki uporabljajo tehnologijo in ki jih predstavlja MakerArt, se lotevajo številnih tem, zlasti okoljske trajnosti, globalnega segrevanja, odnosa med človekom in naravo, podobe družbe. V obdobju zaskrbljenosti zaradi prihodnosti in sedanjosti nam umetnost morda še vedno lahko pomaga, da se orientiramo v tem univerzumu. MakerArt želi doseči ravno to – da se na največjem sejmu inovativnosti in ustvarjalnosti med nešteto dražljaji in čustvi za trenutek ustavimo in razmislimo.

Za več informacij kliknite tukaj!

Dostopnost   Ctrl+U