A do B: Ljubljana

Izgovorov ni več: hitra in zelena Ljubljana na dlani

Brezplačna mobilna storitev »A do B: Ljubljana« (»A to B: LJ«)

Mobilna aplikacija je na voljo v spletnih trgovinah za platformi Android (GooglePlay) in iOS (iTunes).

Ljubljana, Celovška cesta: tipična jutranja gneča, polna stoječe avtomobilske pločevine s povprečno po enim potnikom. Toda pozor, stojijo le avtomobili. Vse ostalo hiti. Od avtobusov do kolesarjev in pešcev … Če je torej še včeraj veljalo, da si iz Šiške do centra Ljubljane najhitreje prišel z avtomobilom, danes ni več tako. Ko se končno pripeljemo do mesta, se moramo z avtomobilom še podati v akcijo iskanja parkirnega mesta, pri ostalih načinih mobilnosti pa smo že na cilju.

Posledično danes za pametno izbiro hitrega in zelenega potovanja po Ljubljani potrebujemo le še mobilno aplikacijo »A do B: LJ«. Mobilna aplikacija namreč združuje tri oblike trajnostnega transporta po mestu Ljubljana: kolo (BicikeLJ), avtobus (Ljubljanski potniški promet) in hojo.

Ali kot je ob podelitvi Brumnove nagrade v kategoriji mobilnih in spletnih aplikacij zapisala žirija 6. bienala vidnih sporočil Slovenije (v sestavi Roger Black, Anette Lenz, Alice Twemlow, Oliver Reichenstein in Nedjeljko Špoljar):

“Dobro oblikovana aplikacija za pametne telefone, pri kateri ne gre samo za zapakirano vsebino, ampak je aplikacija v pravem pomenu besede. Je interaktivni vodnik po mestu, ki temelji na standardni podatkovni zbirki zemljevidov. Prikazuje tudi aktualni vozni red javnega prevoza za interaktivno iskanje poti, vključno s samopostrežno izposojo koles. Oblikovna podoba je jasna in zelo uporabna.”

Več    >

Dostopnost   Ctrl+U